STRIP VESTI

Broj:
132a
05.09.2001.
Godina III

prošli broj - arhiva - sledeći broj



Retki su kod nas novi izdavački projekti, a još ređi veliki izdavački projekti. Zadnjih par meseci se u novoosnovanoj izdavačkoj kući "Edicija Vannini" pripremao jedan takav projekat. Moram odmah da napomenem da, na žalost, nije reč o izdanju koje će angažovati domaće autre, ali će svakako u popularizaciji stripa učiniti velike pomake. Naravno, velika je korist i od toga što će ponuda na tržištu biti šarenija i privlačnija i što će dati snage i hrabrosti i drugima da se uključe u trku za svoj deo strip tržišta. Koristi mogu imati, svakako, najviše čitaoci.

Dakle, da počnemo. "Edicija Vannini" je krenula sa objavljivanjem Bonelijevih stripova u Jugoslaviji. I to odmah kreću sa 4 (slovima: četiri) naslova koji će, svaki za sebe, imati mesečni ritam izlaženja. Što, kada se sabere, čini četiri strip sveske mesečno. Svakog četvrtka jedna sveska Bonelijevih stripova.

Sada vas interesuje i o kojim je likovima reč?! To su, Dilan Dog, Mister No, Zagor i Marti Misterija.

Kreću sledećim ritmom:
6. septembra - Dilan Dog
13. septembra - Mister No
20. septembra - Zagor
27. septembra - Marti Misterija
...
Pa opet sve u krug, svakog četvrtka novi broj.

Cena primerka će biti 75 dinara iliti 2,5 DM. Sveske imaju 96 strana standardnog formata za Bonelijeve stripove, belu hartiju i kolor korice.

Znači sutra izlazi Dilan Dog.

* * *

Dnevnik "Blic" je, u svom nedeljnom izdanju, sledećim tekstom najavio ponovno izlaženje Bonelijevih stripova kod nas:


Popularni stripovi ponovo među nama

Nove avanture starih junaka

Dilan Dog, Mister No, Zagor i Marti Misterija, popularni strip junaci ponovo su među nama. Nekada smo pustolovine ovih junaka pratili preko izdanja "Dnevnika" iz Novog Sada, a sada posle duže pauze izdavačka kuća "Edicija Vannini" nastavlja sa izdavanjem novih dogodovština starih junaka uz koje su mnogi od nas odrasli.

Prema rečima urednika edicije Igora Markovića "stripovi su namenjeni svima koji se osećaju mladim, bave se aktuelnim društvenim problemima na popularan i široko prihvatljiv način. Junaci prolaze kroz najuobičajnije socijalne probleme novog doba - narkomanijom, tehnologijom budućnosti, ekologijom..."

- naš je cilj da čitaoci koji su detinjstvo proveli uz ove junake nastave da prate njihove doživljaje, ali i da ih približimo mališanima koji nisu imali priliku da se upoznaju sa njima i zato smo uspostavili saradnju sa Dečijim kulturnim centrom u Beogradu - poručio je urednik Igor Marković.

Nove avanture Dilana Doga naći će se u prodaji od šestog septembra, a nastavci će izlaziti svakog prvog četvrtka u mesecu. Takvim ritmom će izlaziti i novi brojevi ostalih junaka.


Blic Nedelje, 2. septembar 2001.godine.


STRIP VESTI SU BESPLATNE
Ako ne želite da ubuduće dobijate STRIP VESTI, jednostavno odgovorite na ovaj email i u naslovu (subject) napišite ODJAVA.