prosli broj - arhiva - sledeci broj


STRIP VESTI #12a
22.03.1999.

Uz ovaj vanredni broj Strip Vesti bi zeleo da napravim i mini anketu. Naime zbog cinjenice da se vecina stripovskih dogadjaja, izlozba, promocija i sl. odigrava vikendom (petak, subota), mislio sam da SV pocnem da saljem cetvrtkom, tako da bi informacije o takvim desavanjima pravovremeno stizale do vas. Posto Strip Vesti pravimo zajedno, zeleo sam da mi i vi kazete sta mislite o toj ideji.
Do sledeceg citanja...

zmcomics


IZLOZBA BRANE JOVANOVICA
25. marta, u 19.00 casova


IZLOZBA BRANE JOVANOVICA
Galerija "Kuca Djure Jaksica", Skadarlija, Beograd,
otvaranje u cetvrtak, 25. marta, u 19 casova

Posle 46 godina rada i u 66. godini zivota, na inicijativu i po konceptu Slobodana Ivkova, a u okviru medjunarodne manifestacije "Zlatno pero Beograda", bice odrzana PRVA SAMOSTALNA izlozba mozda najveceg zivog i sigurno jednog od uopste najznacajnijih srpskih ilustratora realisticke stilizacije, Branislava Jovanovica - Brane.

Bice predstavljen samo mali deo iz njegovog opusa koji cini vise desetina hiljada objavljenih ilustracija iz "Ilustrovane Politike", "Politikinog Zabavnika", "RTV revije", "Bazara", "NIN"-a, decijih i omladinskih knjiga na kojima su odrastale mnoge generacije, strip svesaka izdavaca "Decje novine", filmskih plakata, scenografija za animirane filmove...

Slobodan Ivkov


Galerija "Kuca Djure Jaksica", Skadarlija, Beograd
otvaranje u cetvrtak, 25. marta, u 19 casova

Bio bi zahvalan da prisutni jave kako je bilo, da o tome informisemo i korisnike STRIP VESTI.