STRIP VESTI
Broj:
350
20.01.2006. Godina VIII

prošli broj - arhiva - sledeći broj


SADRŽAJ

  1. HOFBAUER U BEOGRADU - Strip Vesti
  2. KRALJEVIĆ MARKO - Strip Vesti
  3. SERGEJ SE VRATIO- Strip Vesti
  4. JUŽNJAČKA UTEHA No 242. - Marko Stojanović
  5. KVINTALOVA TJEDNA KARTICA (301) - Darko Macan
  6. Q STRIP - Strip Vesti
  7. INTERNET STRIPOVI - Strip Vesti
  8. ŠTAMPA - štampa
  9. VESTI IZ SVETA - Strip Vesti
    -MARKO AJDARIĆ NEWS
  10. POZIVI NA SARADNJU - mail
  11. LINKOVI - Strip Vesti


Svi prilozi su vlasništvo autora. U slučaju da želite da ih na bilo koji način eksploatišete, molimo Vas da se obratite autorima priloga, koji su potpisani (uz potpis će uvek ići i email adresa putem koje možete kontaktirati autora), u slučaju da nisu potpisane možete ih slobodno koristiti jer su to neautorizovane vesti ovog servisa, STRIP VESTI.

Sajt na kom ćete uvek moći da pročitate stare brojeve STRIP VESTI i još neke druge sadržaje vezane za strip je na sledećoj adresi:
www.zmcomics.co.yu

stripvesti.50webs.com



UVODNIK...


Kasnimo? Ih, kako je krenuo dan dobro je i da izlazimo...>:-(

Mislim, dan mi je počeo sa jednom kolumnom, Ajdarićevim prilozima i podmuklom zuboboljom.

Dan se, eto, završava na sličan način, jedino su kolumne upakovane, Ajdarićevi prilozi većinom ubačeni u broj (par ih je prebačeno za idući) i k'o što vidite tankim brojem priloga, vesti sa isteklim rokom trajanja.

Doduše, osveženje je ponovno pojavljivanje Sergeja na net-u u novoj, dugoočekivanoj, epizodi.

Internet mi je zadnjih desetak dana štucao najstrašnije pa dugujem izvinjenje što mi je komunikacija bila skoro na nuli, trudiću se da za vikend to ispravim i odgovorim na zaostalu poštu. A nadam se da ću uskoro naći i rešenje za vesti sa istekom roka trajanja. Taj problem će biti rešen za mesec-dva, kada će, SVesti biti malo redizajnirane i drugačije organizovane, verujem na bolje...:)


S poštovanjem,

Zlatko Milenković

sadržaj

1.

HOFBAUER U BEOGRADU

Strip Vesti



izlozba
Igora Hofbauera

srijeda navecer, 18.01.2006.
Klub Kocka
Carice Milice 7, Beograd

gosti: Igor Hofbauer
i (neformalno) Ivana Armanini

Dodjite!

www.jedinstvo.hr/komikaze


sadržaj

2.

DOŽIVLJAJI KRALJEVIĆA MARKA

Strip Vesti



Mladen Oljača nas je podsetio na sledeću promociju, koja je već održana, ali... vest je vest, makar i zakasnela...:(

Promocija strip albuma "Doživljaji Kraljevića Marka" autora Nebojše Pejića održava se večeras u Bunkeru Studentskog kulturnog centra, Železnička 4. Program počinje u 20 sati.

sadržaj

3.

SERGEJ SE VRATIO

Strip Vesti



...na internet sa novom, petom po redu, epizodom koja nosi naziv:
A što zapravo pričaju o Sergejevu oku?

Adresa vam je svakako poznata:
www.zmcomics.co.yu/sergej


sadržaj

4.

JUŽNJAČKA UTEHA No 242.

Marko Stojanović
misto83@ptt.yu



APSOLUTNIH STO (84): DARK KNIGHT RETURNS

TAMNA JE NOĆ... (2)

Bruce Wayne: The left front tire
decides to turn all on its own. I laugh
at it and jerk the steering wheel to the
right. The nose digs up a chunk of
macadam. I look at it... Then straight
into the eye of the sun. This would be a good
death... But not good enough.

A doba Betmena traje evo već nekih osamdesetak godina, od kad ga je Bob Kejn prvi put uveo u svet stripa, dao mu plašt, znak šišmiša na grudima, motiv da se suprotstavi kriminacima... Načinio je Bob Kejn od Betmena valjda jedinog superheroja bez super moći, čoveka koji se samo onim što mu je pridoda dala i suprotstavlja nepravdi i kriminala, koji svake noći bdi da bi njegov Gotam mogao mirno da spava. No početkom devedesetih, sve je to počelo da biva nedovoljno – prodaja je padala iako su svi intervjuisani stripari i fanovi listom navodili Betmena kao jednog od svojih omiljenih strip junaka. Nešto tu nije bilo u redu, i Dik Đordano se prvi dosetio razlogu – ljudi su voleli junaka, ali nisu voleli ono što se s njim radilo. Vremena u kojima su živeli, turbulentne osamdesete, menjala su se, katkad i dramatično, ali sam Betmen kao da je bio zarobljen u ledu, večno mlad, večito naivan, nesvestan sadašnjice i samim tim većini čitalaca irelevantan. Promene su bile neophodne, i mada velike izdavačke kuće nisu nipošto ljubitelji dramatičnih zahvata, marketinške prilike načinile su i eventualni drastični potez prihvatljivim. Samo, kome se obratiti za izvođenje ovakve osetljive operacije?

Rešenje je brzo pronađeno, tim pre što je listu potencijalnih kandidata činilo samo jedno ime: Frenk Miler. Crtač iz Vermonta koji je na mala vrata ušao u Marvel i tamo dobio da radi na serijalu s etiketom luzerskog, kojeg je jednom kad je počeo da obavlja i scenaristički deo posla a solidnog tušera Klausa Džensona pustio da tušira njegove crteže u olovci doveo do samog vrha prodaje, imao je status vunderkinda u industriji. Nakon što je revitalizirao Čoveka bez straha radeći ozbiljnije, angažovanije priče, ispričane bez pardona i na mnogo moderniji način, i usput stvorio Dardevilovu ljubav-neprijatelja Elektru kojoj će se, kao i mnogi drugi crtači, kasnije vraćati hiljadama puta uprkos tome što ju je sam upokojio nekoliko puta, Miler je uradio futurističku sagu Ronin, zajedno sa svojim budućim stalnim koloristom i suprugom Lin Verli. Svojoj rastućoj fascinaciji Japanskim stripom, filmom i umetnošću na taj način dao je ventil, DC-iju pribavio nove hrpe zelenih novčanica a sebi internacionalnu slavu i poštovanje čak i takvih velikana stripa poput jednog Huga Prata – i to sve pre svog tridesetog rođendana! Bio je zreo za stvaranje jedno pravog pravcatog kapitalnog stripskog dela, ali mu je za to trebala ikona, i Dik Đordano je to znao. Bacio je Mileru udicu na čijem kraju vrpoljivo oslabljeni Betmen i izvukao... Remek delo.

Gomile razgovora sa raznim profesionalcima, piscima, urednicima i scenaristima. Godine fascinacije likom koji ga je kao sedmogodišnkaka zgrabio u jednoj samoposluzi, da ga nikad ne ostavi. Sve ideje koje su ranije odbačene samo zato što nisu za projekat na kome je trenutno radio, već zato što su „ideje za Betmena“. Sve to ukomponovano sa pričom koja Milera proganja ceo život, od prvih koraka u stripu pa do današnjih dana, ultimativnoj, epskoj priči o heroju većem života u koštacu sa životom koji nije ono što treba da bude, o suprotstavljanju višestruko moćnijoj sili, o žrtvovanju kao krajnjem i nužnom ishodu moralo je dovesti do sjajnih rezulatata.

(Nastaviće se)


Treći broj Think Tank-a još veoma kratko na kioscima, ovog puta skoro u celosti posvećen filmu! Tekstovi Bogdana Tirnanića, Krisa Rodlija, Branislava Miltojevića, Jasmine Tešanović, Daria Grgića, Miloša Radovića, Žan-Kolod Karijera, Bojana M. Đukića, Ljubomira Živkova, Dejana Stojiljkovića, a da ni ovoga puta ne bude bez stripa, pobrinuli su se Miloš Holclajtner, Srđan Nikolić Peka i moja malenkost – kao i nekolicina pohvalnih komentara na drugi broj Think Tank-a, koji je biou celosri posvećen stripu! Na vidiku je još strip specijalaca...




sadržaj

5.

KVINTALOVA TJEDNA KARTICA (300)

Darko Macan
darko.macan@zg.htnet.hr



PRIČA O SERGEJU (1)

Povodom ponovnog uspona "Sergeja" na crtaću mi dasku - ni deset godina nije prošlo otkako je tamo zadnji put bio - htio sam vas nešto upitati: sjećate li se medvjeda Borisa?

Boris the Bear bio je jedan od najranijih stripova Dark Horsea (pisao ga je vlasnik firme, Mike Richardson, a crtača sam čak i ja zaboravio), od koga sam ja dugo znao samo jednu naslovnicu iz kataloga: malu, sivu, gotovo nevidljivu, na kojoj se jedva moglo razlučiti nešto poput mačem naoružanoga medvjedića. Strašno me privlačila ta naslovnica. Privlačila me toliko da sam počeo zamišljati kakva mora biti ta priča: te, medvjedić je sigurno nekakav plaćenik; kad se zove "Boris" valjda se događa u Rusiji; činilo se da je u krpama pa je siže možda nekakav postatomac? Mmm, postatomac u Rusiji - pa još s medvjedićem - eto nečega što bih volio čitati! A ako ga već ne mogu čitati (nema se baš uvijek para da se naruči sve što je zanimljivo), možda bih ga mogao raditi? Posvijeliti mu krzno (stavio bih mu ja tamno, ali nisam znao kako to dobro nacrtati), izbiti mu jedno oko da se razlikuje od Borisa, promijeniti mu ime u neko drugo rusko ...

Naravno, ne možeš liku dati ime "Sergej", a ne zapitati se zašto se tako zove. Što onda otvori posve novi krak priče, krak kojeg sam u dosadašnjim epizodama tek zagrebao. Ne možeš ga ni oćoraviti bez obrazloženja - to se u pričama jednostavno ne radi - pa, premda smo od obrazloženja još daleko, nedostajuće oko igra svoju ulogu od prve nacrtane epizode. Rusija, onda, povuče na zimu, zima povuče na snijeg, snijeg povuče na skije, skije povuku... I svi zajedno iščupaše repicu. To jest, oblikovaše strip.

A Boris u cijeloj toj priči? Godinama kasnije pročitao sam jednu epizodu i ustanovio kako tamo nema ni Rusije ni plaćenika, kako su se Richardson i crtač na prvom valu slave Teenage Mutant Ninja Turtles samo poigravali parodirajući parodije. Zajedno sa svojim metama, Boris je potonuo u zaborav i nitko mi ga nikad - iako sam to paranoično očekivao, znajući kako razmišljaju cjepidlačni stripočitači (ja!) - nije spomenuo kao mogućega preteču Sergejeva.

Za razliku od drugog, puno očitijeg uzora: Usagija Yojimba.

(nastavlja se...)


***
Elem, da: Sergej je ponovo tu: www.zmcomics.co.yu/sergej - tjedna tabla (nadajmo se), s dodatnim iznenađenjem u proljeće. A uskoro kreće i nova Martina Mjesec, u epizodi "Rođen 11. rujna".
Q10 je na svim (HR) kioscima i u vašim omiljenim knjižarama, uz bestsellere biblioteke Q: Kako čitati strip Scotta McClouda (ne požurite li, meko će se izdanje posve rasprodati i morat ćete pazariti skupi kartonac) te devijantno odlične Ekstremne sportove Tomaža Lavriča. A za koji tjedan... O tome ćemo tada!
Pala na hvažnji!


sadržaj

6.

Q STRIP

Strip Vesti



Na blogu Q STRIP Darka Macana ima puuuno vesti i zanimljivosti a Strip vesti vam uvek prenesu jednu kao malu drašQalicu:

Hajde neka današnje vijesti budu specijal Marka Ajdarića - toliko mi je linkova poslao da to zaslužuje … Elem, prvo i najprvije je belgijski izbor stotinu najbitnijih albuma, s posebnim naglaskom na Belgijance…:) Ne znam kako bi inače bilo toliko Hermanna ili Jeana Dufauxa … Ali dobro, album kojeg su pogurnuli na prvo mjesto (nije 'đenje ako ste pogledali sličicu) i nije tako loš. Štoviše, prilično je dobar. A, ako ništa drugo, možete pregledati popis (opres, 11 mega u .pdf-u) ne biste li našli ponešto što još niste čitali.
 


Osim toga, na Q Strip-u ste protekle nedelje mogli pročitati sledeće priloge:

  • Sad sam tek squžio! (mcn)
  • [Qolumna] oQo stripa (Vladimir Tadić)
    Intervju sa vernom ljubom
  • [preporuQe] Odabir iz Previews kataloga za 1. mjesec (Bob)
  • [glavolomQa]T-t-tqo je ovo? (mcn)
  • i naravno [dnevniQ] Pregled vijesti za svaki dan 14.01.-20.01.


    Kompletne priloge možete pročitati na sledećoj adresi:
    http://qstrip.blog.hr/


sadržaj

7.

INTERNET STRIPOVI

Strip Vesti



Ovo rubrika je redovna, pozicionirana na ovom mestu u SVestima, nije u samom vrhu jer na sajtu već stoje, u samom vrhu na udarnom mestu, linkovi ka svim domaćim internet stripovima koji redovno izlaze. Ostali stripovi, koji ne zadovoljavaju ove kriterijume - dakle nisu na nekom od domaćih jezika ili ne izlaze redovno - će ipak imati svoje mesto u ovoj rubrici.
Dakle zasucite rukave i poradite na dopunjavanju ove rubrike tako što ćete pokretati nove internet stripove. Svaki novi strip na spisku će, onog petka kada bude dodat, imati oznaku NOVO!
Redosled je po abecednom redu:

STRIPOVI KOJI REDOVNO IZLAZE:

-BUZZ & FZ (Gudvin)
www.screaming-planet.com/comics.php?area_id=

-ČAROBNJACI (Niko Barun)
www.tportal.hr/stripovi/carobnjaci

-MALI MEUR (Vladislav Gajski)
www.plastelin.com/index.php?option=com_content&...

-MARTINA MJESEC (Macan - Sudžuka)
www.stripovi.com/martinamjesec.asp

-MISTER MAČAK (Macan - Bob)
www.stripovi.com/mistermacak.asp

-NETOVCI (Niko Barun)
www.t.ht.hr/netuskoli/5-5.html

-OVERKLOKING (Dubravko Mataković)
iskon.hr/webcafe/matakovic/

-SERGEJ (Darko Macan)
www.zmcomics.co.yu/sergej

-SIVI GRAD (Rico)
www.stripovi.com/sivigrad.asp

-SOB SA SOBOM (Sonjecka)
www.stripovi.com/SobSaSobom.asp

-STRIP "DAN"-a (Simon Vučković - Mirko Zulić)
www.dan.cg.yu/stripovi.php

-SvRBI iU SVEMIRU (Milivoj Kostić)
vigled.sky.prohosting.com/

ŠTEFICA Jambriščak, prijateljica noći koja je previše znala" (Nik Titanik)
www.niktitanik.com

STRIP ČASOPISI ZA DOWNLOAD

-ZONA 9 (Udruženje strip autora Crne Gore)
www.zona9-stripmagazin.users.cg.yu

STRIPOVI KOJI SE REDOVNO DISTRIBUIRAJU E-MAIL-om

-SAMONIKLI KOROV STRIP (Franja Straka)
prijaviti se na email adresu: fstraka@eunet.yu

STRIPOVI SA ZAOKRUŽENOM PRIČOM

-Bilo jednom u Makarskoj (Dalibor Brdar)
www.stripovi.com/makarska.asp

-Zagor & Chico u Paklu Droge (Saša - Venes)
www.najbolje.com/zagor/

-Stripovi... (Dunja Janković)
deenes.ffzg.hr/~tdujmovi/strip.htm

STRIPOVI DOMAĆIH AUTORA NA STRANOM JEZIKU

-ACTION TRIP COMICS (Jojić - Grabović - Solanović)
www.actiontrip.com/index/comics.phtml

-JOHN'S PARADISE (Alić/Gelemanović)
www.johnsparadise.com

-Mc DUFFIES (Srđan Aćimović)
mcduffies.keenspace.com

-LITTLE WHITE KNIGHT (Srđan Aćimović)
www.graphicsmash.com/series.php?name=littlewhiteknight&view=current

-LEGOSTAR GALACTICA (D. M. Jeftinija)
legostargalactica.keenspace.com/

STRIPOVI KOJI VIŠE NE OBNAVLJAJU SVOJE STRANICE

-JOHN'S PARADISE (Saša - Venes)
www.crazytwo.com/novi/

-NEDELJNI STRIP (Oljača, Aćimović, Ikonić, Jovanović, Vučković)
members.lycos.co.uk/zmcomics/strip/strip.htm

-VILINTULJKOVA DRUŽINA (zmcomics)
www.zmcomics.co.yu/vilintuljak



sadržaj

8.

ŠTAMPA

štampa



Dušan Banjanin je obezbedio sledeći prilog:


IGOR HOFBAUER U BEOGRADSKOJ "KOCKI"

Izložba strip autora Igora Hofbauera, jednog do autora veb projekta Komikaze, koji je poznat i po ilustracijama za neke od najpopularnijih zagrebačkih klubova, kao što su Močvara i Kset, biće otvorena 18. januara u beogradskom kafe-klubu "Kocka". Osim Hofbauera, na izložbi će gostovati i Ivana Armanini, urednica sajta Komikaze (www.jedinstvo.hr/komikaze), koji je objavio više od deset brojeva radova autora iz regiona, predstavljajući njihove stripove, fotostripove, haiku stripove, slike i crteže u strip duhu, čije su teme dada, antikonzumerizam, anarhizam... Hofbauer je radio u širokom rasponu od stripa do plakata za orkestre i koncerte muzičara, naslovne strane knjiga i časopisa, pa čak i ručno slikane džambo plakate na licu mesta... Sa Ksetom je sarađivao krajem 90-ih, a potom u Močvari, gde je, između ostalog, osmislio plakate za šestogodišnjicu tog kluba i nastup Džonatana Ričmana prošle godine. Smatrajući da su plakati deo urbane kulture, a ne samo servis za stereotipni biznis, Hofbauer je izjavio u jendom intervjuu da nema ništa protiv zbunjivanja ljudi i da mu je drago kada skidaju njegove plakate sa zidova. Za Dubravka Matakovića je naveo da je najzabavniji strip autor istočno od Njujorka, a preporučio je i srpski fanzin Krpelj. Projekat Komikaze, inače, menja se kada se skupi materijal za novi broj, a novi saradnici se javljaju sami ili su pozvani da učestvuju. Cilj je da svi sakupljeni materijali budu jednog dana predstavljeni na papiru ili CD. Zanimljivost "Komikaza" je i da su autori naveli da je svako "daunlodovanje, prženje i prepržavanje, printanje i fotokopiranje pohvalno i podstiče se".

SEECULT.org


Objavljeno: DANAS, Beograd, 18.01.2006.godine






SF PISAC POL DI FILIPO - najavio je da će ponovo raditi u svetu stripa - na petodelnom serijalu baziranom na Marvelovom liku Doku Samsonu, epizodisti iz Halk univerzuma koji bi na ovaj način trebao da dobije "A" status. Prvi od pet brojeva stripa treba da stigne krajem januara. "Dok Samson je uvek bio ‘B' kategorija u Halku. Ljudi iz Marvela žele da vide šta on može da postigne kao glavni junak", izjavio je Di Filipo. On ovog junaka opisuje kao neku vrstu Indijane Džonsa, a njegove avanture će izgleda biti bliske onima koje ima Tom Strong kod svog tvorca grafičkih novela Alena Mura.

V. T.



Objavljeno: DANAS, Beograd, 18.01.2006.godine





sadržaj

9.

VESTI IZ SVETA

Strip Vesti



-MARKO AJDARIĆ NEWS
Smoke, strip koji je nacrtao Igor Kordej je objedinjen u jednoj knjižici, koju možete kupiti ovde.

Na prvom Festivalu BéDémoniaque, koji se otvara 26.03.2006., biće kao gosti prisutni Aidans, Attanasio, Desorgher, Gos, Hermann i Walthery. Will Eisner će biti predstavljen izložbom u Parizu, pa ko voli i možen nek izvoli. Vertigova linija stripova će biti "zvezda"8. festivala Napoli Comicon - Ottava edizione.

Novi album od Joann Sfar-a će izaći kod Dargaud-a, ovde možete videti i jednu tablu.

Idu li to bolje magazini? Možda, jer Spirou, sada, sa vise strana, dok Soleil izdaje novi magazin u tirazu od 50.000 primeraka!!! 'Lito', nov izdavač od Bandes dessinées-a (što bi francuzi rekli stripa...:) odlično počinje svoj program! Da nije ni kod njih, kod francuza smo još, nije sve savršeno govori vest o slabijoj prodaji strip albuma prošle godine.

Novi Spiderman od Roberto Aguirre-Sacasa i Angel Medina može da se vidi ovde. Možete preko net-a, ovde, kupiti, ili barem videti, i knjižicu Superman/Shazam: First Thunderna 128 strana kogu piše Judd Winick a crta Josh Middleton. Još jedna lista najboljih u SAD-u, o stripu je reč, u 2005-oj godini. Wendy i Richard Pini radenovu seriju njihovog stripa ElfQuest koja kreće ove godine kod DCa..

Village Voice intervijujiše James Sturm-a direktora Center for Cartoon Studies, prvog univerziteta comicsa u SADu, koji je biootvoren u devetom mesecu.

sadržaj

10.

POZIVI NA SARADNJU

Mail


Marko Ajdarić nam je prosledio sledeći poziv:


I. PARTICIPATION CONDITIONS

  1. The SATYRYKON 2005 International Exhibition is an open competition.
  2. The objects of the competition are drawings, graphics and other works of fine arts and photography created with the use of optional techniques, being originals, completed within the recent two years (2005-2006), and qualified by artists to:
    Section I:
    HUMOR and SOCIAL SATIRE
    (drawing without captions preferred)
    Section II:
    „CABARET, 125 years of cabaret”
    (drawing without captions preferred)

  3. Works previously exhibited or submitted to other competitions and exhibitions are excluded from this competition.
  4. The format of the works -maximum A3 (297 x 420 mm).
  5. Works should be sent or delivered by February 1, 2006, packed in a protective cover to:
    International Exhibition
    SATYRYKON-LEGNICA 2006
    Chojnowska 2
    AKADEMIA RYCERSKA
    59-220 Legnica
    POLAND



    Organisers are not responsible for transport damages.
    WE ASK ABOUT NON SENDING YOUR WORKS E-MAIL BECAUSE THEY WILL NOT BE ACCEPTED TO COMPETITION.
  6. Participation in the competition is free of charge. However, the organiser reserve the right to include one of the submitted works in the Satyrykon Gallery. The work, chosen by the author, will in this way cover our costs of mailing.
  7. Works should be accompanied by their author's photo or caricature, a short biographical note and a filled application card.

II. PRIZES

  1. Works for the competition will be qualified by the International Jury.
  2. The Jury will award the following prizes:
  • GRAND PRIX SATYRYKON 2006
    - pure gold key and purse amounting to 5.500 PLN
  • 2 gold medals and purses amounting to 5.000 PLN
  • 2 silver medals and purses amounting to 4.500 PLN
  • 2 bronze medals and purses amounting to 4.000 PLN
  • 4 special prizes amounting to 3.500 PLN each
  • 5 ”PIWNICA POD BARANAMI” award
The Jury has the right of final distribution of the statutory prizes, change of their amount, or non - awarding them or non - awarding the GRAND PRIX SATYRYKON. Jury's decisions are final. The competition results will be announced on March 1, 2006 at Satyrykon web site: www.satyrykon.com.

N o t e !
Awards are subject to taxation according to the current regulations. The condition to pay the authors is their arrival for the opening of the exhibition and collection of their awards by December 15, 2006, or indicating a bank account the money should be transferred to. III. PRIVILAGES OF PARTICIPANTS
  1. Authors of work qualified to the exhibition are given a presentation copy of the exhibition catalogue and a free-of-charge place in the catalogue.
  2. The organisers provide the competition prize-winners with gratuitous participation in the SATYRYKON 2006 event on June 22-25, 2006.
  3. Works sent to the exhibitions will be exhibited in the country and abroad after the main exhibition, and then will be returned to their authors by the end of 2007.

IV. FINAL PROVISIONS

  1. The organisers reserve the right to use the sent works for SATYRYKON advertising purposes without any special fees paid to the authors: to be exhibited and reproduced in a variety of advertising materials, as well as printed and circulated in catalogues.
  2. The prize-winning works become the property of the organisers and will be included in the collection of the Satyrykon Gallery.
  3. The exhibition organisers are the finial judges in interpretation of the regulations.
  4. Sending his work the artist agrees to the mentioned above rules and regulations and agree to the publishing of the author's profile in the post-exhibition catalogue.
  5. Legnica Centre of Culture and Fundation Satyrykon are organisers of the SATYRYKON 2004 International Exhibition (PL-59-220 Legnica, Chojnowska 2, tel. 0-048 76/ 852-23-44)
    e-mail: satyrykon@wp.pl .

Time-Table

  • Deadline for works reception February 1, 2006
  • Jury meeting February 17-19, 2006
  • Post-competition exhibition June 2 - August 28, 2006
  • Return of works after the exhibition cycle December 30, 2007


sadržaj

11.

LINKOVI

Strip Vesti



Nova izložba Mazel-a u Espace BD može da se vidi online:
www.cedimho.be/eurobd/espacebd/mazelonline.html

Rallye Tintin 2006
http://www.rallyetintin.org/

(M.Ajdarić)


sadržaj

...
Ako znate nekog ko bi bio raspoložen da svakog petka dobije email sa STRIP VESTIMA, pošaljite mi njegovu email adresu ili mu predložite da nam se on sam javi i tako upiše na mailing listu.

Zlatko Milenković

zmcomics@neobee.net
www.zmcomics.co.yu

Zlatko Milenković, Petra Drapšina 16, 21000 Novi Sad

STRIP VESTI SU BESPLATNE
Ako ne želite da ubuduće dobijate STRIP VESTI, jednostavno odgovorite na ovaj email i u naslovu (subject) napišite ODJAVA.