ĐORĐE MILOVIĆ
Beočin, 07.05.1960.
Yugoslavia




ĐORĐE MILOVIĆ
Beočin, 07.05.1960.

Zovem se Đorđe Milović, rođen sam 07.05.1960.godine. Stripom se bavim od malih nogu a otkad sam počeo da se služim i onim velikim da i ne govorim. Ipak par reči:
Kada poželim da radim strip, ili kada on poželi mene (ko će to znati?) tada, uglavnom, imam običaj da prvo legnem u krevet i odsanjam kompletan strip ili samo jedan deo, kada to obavim prelazim na drugi deo koji se zove beleženje snova...

Ali pošto ovo već ne zvuči kao kratka biografija strip autora preskačem sve i kažem još samo sledeće:
Objavljivao sam tu i tamo, uvek samo kratke storije pod zajedničkim nazivom Stories about the Clay, u kojima se bavim čovekom u urbanom miljeu, njegovim strahovima, željama, snovima, lažima,... Neki likovi iz prethodnih priča pojavljuju se i u sledećim; lajtmotiv: pocepana slika nekog lica koje leti kroz vazduh... (znam, znam to zvuči dosta nejasno)

...dobijao sam neke nagrade i priznanja (i to mirnodobska:) ali nije bitno. Ili možda jeste?





 

PRIJAVA...

News servis Strip Vesti možete svakog petka dobijati i u "poštanskom sandučetu" vašeg računara. Za sve informacije o načinu i uslovima prijavljivanja kliknite na link koji vam je dat ispod ovog teksta.

MAILING LISTA

PREDSTAVLJAMO...

Sajt "zmcomics.co.yu" je na svojim stranicama ugostio i stranice pojedinish stripova kao i pojedinih strip grupa.

- LA BETE NOIRE - strip
- DIVLJE OKO - grupa

SPEC...

Povremeno su pojedini tekstovi, kao i pojedine informacije, dobijali svoje specijalne stranice. Prelaskom na "spec arhivu" ćete moći da pročitate i te priloge.

SPEC ARHIVA

KOLUMNE...

Strip vesti imaju svoje redovne kolumniste. A oni svoje stranice preko kojih lako možete doći do bilo kog broja njihove kolumne...

-Darko Macan
-Marko Stojanović
-Boris Lazić - Franc
-Aleksandar Žijak
-Zlatko Milenković
-Bojan M. Đukić
-Vanja Mišković